Gasskärning

Våra gasbrännare har kapacitet att skära upp till 300 mm tjockt stål. Samtliga sju skärmaskiner är anpassade för skärning av stora komponenter. Den största maskinen har ett 42 meter långt skärbord, vilket effektiviserar produktionen och minskar ställtider, då vi kan skära en plåt samtidigt som vi lägger i och förbereder nästa plåt för skärning. Att alla maskiner har multipla brännare för både gas och plasma ger stor flexibilitet och effektivitet och ger korta ledtider till kund.

Metoden gasskärning är överlägsen för att skära riktigt tjock grovplåt, från ca 50 mm och uppåt.

Gasskärning under vatten

Att skära med gas innebär att stålet utsätts för höga temperaturer under en längre period, vilket kan leda till värmepåverkan (HAZ) och potentiellt påverka stålets egenskaper. För att undvika detta skär vi värmekänsliga komponenter under vatten.

Svetsförberedande fasskärning

Komponenter som ska svetsas fasskärs direkt i skärmaskinen, med gas eller plasma.

Gasskärning i upp till 42 meter långa skärbord

Vår anläggning är utrustad med sju stora, moderna skärmaskiner, med skärbord som är upp till 42 meter långa. Samtliga maskiner är utrustade med multipla gas- och plasmabrännare för skärning av grovplåt. Vår skäranläggning har kapacitet att skära under vatten för att minimera HAZ och bidra till en bra arbetsmiljö för våra skäroperatörer.

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Kristina Sailer

Kristina Sailer

Regional Sales Manager, Europe

  +46 10 19 54 180
  +46 73 80 39 292
  kristina.sailer@proplate.se

Referenser

ELME – skräddarsydda lösningar för extrema påfrestningar

ELME – skräddarsydda lösningar för extrema påfrestningar

Sedan starten 1974 har småländska ELME blivit världsledande inom tillverkningen av spreaders för containrar. Hemligheten är företagets unika förmåga att kundanpassa sina produkter men också samarbeten med partners som Proplate, som kan leverera komponenter med exakta...

läs mer
Metso – Att känna och förstå varandra gör skillnad

Metso – Att känna och förstå varandra gör skillnad

Metso är Proplates äldsta kund. De båda företagen har samarbetat sedan Proplate Oxelösund bildades 1999. – Självklart är den långa relationen oerhört viktig. Vi kan varandras processer och utvecklar lösningarna ihop. Det gynnar oss båda, menar Ulf Åström. Unik slitdel...

läs mer

Nyheter