Egen sprutlackering av komponenter i grovplåt

Home » Processer » Egen sprutlackering av komponenter i grovplåt

Proplate erbjuder högkvalitativ ytbehandling i egen målningsanläggning. Vi har fem målnings- och torkboxar för upp till 20 meter långa stålkomponenter.

Egen sprutlackering av komponenter i grovplåt

Stålkomponenter som transporteras till målningsentreprenörer riskerar bland annat att utsättas för låga temperaturer. Detta kräver ofta en omställningstid när de kommer fram, vilket tillsammans med transporttiden ger onödig förlängning av kundens ledtid. På Proplate har vi valt att investera i anläggning för målning och förzinkning – för att kunna garantera kvaliteten och leverera kompletta, monteringsfärdiga komponenter till kund.

För ett perfekt resultat, målar vi våra stålkomponenter manuellt och använder oss av den senaste tekniken från Wagner. Vi använder såväl vattenburna och lösningsmedelsburna produkter och använder oss av hög- och lågtryckspumpar, airless-, airmix- och elektrostatteknik.

Alla våra målningsboxar har inbyggda utsug i golvet med effektiv filtrering som garanterar bästa målningsresultat med minsta miljöbelastning och en god arbetsmiljö.

För att garantera en miljövänlig och hållbar verksamhet återvinner vi naturligtvis färg- och lösningsmedelsspill.

Målningstjänster för industriella stålkomponenter

Våra målningsboxar är byggda för att kunna måla upp till 20 meter långa och sju meter breda komponenter i grovplåt.

Termisk sprutning – förzinkning av stålkomponenter

Vi har egen anläggning för rostskyddsbehandling i form av termisk sprutning (förzinkning) av stålkomponenter. Denna behandling utförs på komponenter som utsätts för korrosionsrisk, som till exempel delar på våra bultkorgar till vindkraftverk.

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Ian Hardy

Ian Hardy

Sales Director

  +44 7809 443306
   ian.hardy@proplate.se

Referenser

LIEBHERR – med ett gemensamt mål: Kunden i fokus!

LIEBHERR – med ett gemensamt mål: Kunden i fokus!

Proplate har ett mångårigt partnerskap med Liebherr och producerar bland annat samtliga stag som används i Liebherr-Werk Nenzings kranar. De bandgående kranarna som tillverkas i österrikiska Vorarlberg används över hela världen och inom alla typer av branscher där det...

läs mer

Nyheter