Maskinpark

Home » Maskinpark

Proplates 59 000 m2 stora produktionsanläggning i Oxelösund är en av världens modernaste för tillverkning av stålkomponenter i grovplåt. Med SSAB som närmsta granne har vi dessutom nära till stål i världsklass.

Vi investerar kontinuerligt i den senaste produktionstekniken för att garantera marknadsledande produktion och service till våra kunder. Produktionen är optimerad för högsta kvalitet, korta ledtider och för att de färdiga komponenterna enkelt ska kunna integreras i kundens egen tillverkningskedja.

Alla våra maskiner är utrustade för flexibel tillverkning, högsta kvalitet och storskalig tillverkning av stora, komplexa komponenter i specialstål.

Plasma- och gasskärningsmaskiner

Vår anläggning är utrustad med sju stora skärmaskiner av märket Messer. Skärborden är upp till 42 meter långa och fem meter breda.Samtliga maskiner har multipla brännare för både gas och finplasma. I samtliga skärbord ges också möjlighet att skära under vatten, vilket minskar värmepåverkan (HAZ) på stålet och ger en bättre arbetsmiljö för våra skäroperatörer.

Hedelius CNC-maskin

En av Proplates 5 CNC-maskiner, anpassad för avancerad bearbetning av stora och tunga komponenter.

CNC-styrda bearbetningsmaskiner för borrning och fräsning med hög precision

Proplate har inte mindre än sju  bearbetningsmaskiner, varav fyra Hedelius, två Ycm och en Butler, samtliga anpassade för komplex bearbetning av stora komponenter i grovplåt.

Svetsrobot och manuell svetslina

Proplate är utrustad med både svetsrobotar och manuell svetslina. Vi är certifierande enligt EN1090-1 och ISO 3834-2.

Bläster

För att ta bort rost, rengöra och rugga upp ytorna på stålkomponenterna före målning har vi två genomloppsmaskiner där vi kan blästra upp till 20 meter långa och 1,5 meter breda komponenter.

Kantpress och riktpress

Vi har en CNC-styrd kantpress för bockning av upp till 4 meter långa komponenter med en presskraft på 300 ton, liksom en hydralisk riktpress.

Målningsanläggning

Vår målningsanläggning med fyra boxar för våtlackering av upp till 20 meter långa komponenter är den sista anhalten för komponenterna innan de packas och levereras till kund.

Alla våra målningsboxar har inbyggda utsug med effektiv filtrering som garanterar bästa målningsresultat med minsta miljöbelastning och en god arbetsmiljö.

Termisk förzinkning

Sedan 2021 finns även två boxar för gritblästring och zinkmetalisering. 

Proplate har också en monteringsstation för manuell montering av bultkorgssektioner och höghållfasta stag till lyftkranar, som levereras direkt in våra kunders produktionskedja. Det gör att vi kan korta kundens egna produktions- och ledtider.

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Kristina Sailer

Kristina Sailer

Regional Sales Manager, Europe

  +46 10 19 54 180
  +46 73 80 39 292
  kristina.sailer@proplate.se

Referenser

Manitowoc – När avståndet över Atlanten inte märks

Manitowoc – När avståndet över Atlanten inte märks

Att skära 17 meter långa och tunna stag i specialstål kräver precision. Amerikanska Manitowoc väljer Proplate. – De har utrustningen och kunnandet. Kvaliteten på deras produkter är exceptionellt bra, säger företagets inköpschef Anthony Sternberg. Samarbetet mellan de...

läs mer
Skanska – säkrare arbetsmiljö med förmonterade bultkorgar

Skanska – säkrare arbetsmiljö med förmonterade bultkorgar

Skanska fick härom året uppdraget att  gjuta 22 betongfundament i en ny vindpark i västgötska orten Lyrestad. Med förmonterade bultkorgar från Proplate kunde det internationella byggföretaget spara tid och pengar och samtidigt bidra till både bättre arbetsmiljö och...

läs mer

Nyheter

Proplate ökade tillväxten med 62 procent

Proplate ökade tillväxten med 62 procent

Proplate gör ett rekordresultat för året 2021/2022. Omsättningen ökade till 365 MSEK från 225 MSEK året innan. Det motsvarar en tillväxt på nästan 62 procent. Resultatet steg till 19 miljoner kronor.

läs mer