Proplate har ett mångårigt partnerskap med Liebherr och producerar bland annat samtliga stag som används i Liebherr-Werk Nenzings kranar. De bandgående kranarna som tillverkas i österrikiska Vorarlberg används över hela världen och inom alla typer av branscher där det krävs säkra lyft, till exempel vindkraft, nybyggnationer och höghusbyggen. Stagen är ytterst kritiska komponenter i kranens konstruktion, eftersom de utsätts för den högsta belastningen.

Markus Bösch Liebherr Werk Nenzing


– Vi är mycket glada över att ha leverantörer som både är mycket flexibla och uppfyller kvalitetskraven. Proplate är så välstrukturerat att de alltid kan möta våra krav med kort reaktionstid, säger Markus Bösch, chef för underleverantörsavdelningen på Liebherr-Werk Nenzing.

 

– Våra kunder förväntar sig i första hand säkerhet. De måste vara tryggt förvissade om att våra produkter motsvarar deras förväntningar vad gäller kvalitet och säkerhet, säger Markus Bösch, chef för underleverantörsavdelningen på Liebherr-Werk Nenzing.

Han menar att efter kvalitet är det leveranssäkerhet som är viktigast för Liebherr. På en marknad som förändras snabbt måste man kunna prioritera och möta kundernas deadlines.

– Vi är mycket glada över att ha leverantörer som både är mycket flexibla och uppfyller kvalitetskraven. Proplate är så välstrukturerat att de alltid kan möta våra krav med kort reaktionstid, säger Markus Bösch.

UTVECKLING AV NYA LÖSNINGAR

Proplates optimerade tillverkningsprocess möjliggör en kostnadseffektiv tillverkning även i ett högkostnadsland. Samarbetet har bidragit starkt till att Proplate nått sin nuvarande marknadsposition, och medarbetarna är stolta över att vara leverantör till Liebherr.

Så här säger Max Björk, vd på Proplate:

– Med Liebherr som kund måste vi varje dag utmana oss själva för att möta deras höga krav. Det är en av drivkrafterna i vår verksamhet, och det gör att vi ständigt strävar efter att bli ännu bättre och hitta nya och effektivare lösningar.

Båda företagen är överens om att man som leverantör måste vara öppen för nya strukturer och nya utmaningar samt arbeta lösningsorienterat. Ett exempel på hur nya lösningar utvecklas, testas och omsätts är tillverkningen av stag i specialfärger. Liebherr-Werk Nenzings kunder beställer i allt högre utsträckning kranar som är målade i kundens egna färger. Inköpen till just dessa kranar är en organisatorisk utmaning för Liebherr.

 

– Våra kunder är vana vid korta reaktionstider från oss, säger Markus Bösch. Tack vare Proplates flexibilitet och förståelse för vår organisation kan vi klara detta utan att våra egna processer påverkas nämnvärt.

MOTIVERADE MEDARBETARE

Från Liebherrs sida lyfter man fram Proplates kompetenta och motiverade medarbetare som en viktig del i framgången och något som har bidragit stort till det goda mångåriga samarbetet mellan företagen.

– När det gäller att möta utmaningar står alltid högmotiverade och engagerade medarbetare till förfogande på Proplate, säger Markus Bösch.

 

FAKTA OM LIEBHERR-WERK NENZING GMBH

Fabriken i Nenzing grundades 1976 som en del av Liebherrkoncernen. På anläggningen i Nenzing arbetar i dag cirka 1 700 medarbetare med utveckling, produktion och försäljning av bandgående kranar. Dessa kranar har en bärkraft på upp till 300 ton, hydrauliska lingrävmaskiner samt slag- och borrmaskiner. Familjeföretaget Liebherr, som grundades 1949, är inte bara en av de världsledande krantillverkarna utan också leverantör av tekniskt innovativa och användarvänliga produkter inom ett stort antal andra områden. Familjeföretaget har vuxit till en koncern som i dag har över 41 000 anställda i 130 företag över hela världen.

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Josefine Lilja

Josefine Lilja

Communications Manager

  +46 10 19 54 115
  +46 70 898 85 82
  josefine.lilja@proplate.se