Det senaste året har Proplate investerat 17 miljoner kronor i sin anläggning i Oxelösund. Nya maskiner gör det möjligt att ta ännu större order samtidigt som delar av anläggningen byggts om för att gör tillverkningen ännu mer effektiv.

Max Björk VD

Max Björk, VD på Proplate

– Det vi har gjort motsvarar i princip uppsättningen av en mindre fabrik, säger VD Max Björk.

Proplate har sett en ökad orderingång de senaste åren och VD Max Björk ser optimistiskt på framtiden. Han tror på en fortsatt stark tillväxt inom vindkraftsbyggandet och tillverkningen av lyftkranar och entreprenadmaskiner där en stor del av Proplates kunder finns.

– Kunderna finns på en internationell marknad och med våra senaste investeringar kan vi möta deras växande behov av extremt högkvalitativa och stora komponenter i grovplåt, säger Max Björk, VD.

En förbättrad arbetsmiljö är också resultatet av de genomförda investeringarna. Den genomgripande ombyggnationen av en produktionshall och installationen av ny skärmaskin har skett i samråd med produktionspersonal. En självklarhet på Proplate som vill utveckla arbetsmiljön ytterligare och ta tillvara all kunskap som finns bland medarbetarna. Resultatet är bättre luft, lägre ljudnivå, mindre ljusstörningar, bättre lyftanordningar och en ännu modernare fabrik.

– För att kunna vara långsiktiga måste man våga bygga för framtiden, konstaterar VD Max Björk.

Fakta om investeringarna

Investeringar har genomförts i hela produktionsverksamheten. Från installation av en ny Messer Omnimat plasmaskärmaskin i en renoverad och ombyggd produktionshall, till ytterligare en bläster och en ny svetsrobot. Dessutom har målningsanläggningen byggts ut för att klara fler och längre artiklar.

 

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Josefine Lilja

Josefine Lilja

Communications Manager

  +46 10 19 54 115
  +46 70 898 85 82
  josefine.lilja@proplate.se