Finplasmaskärning

Vi använder oss av finplasma för skärning av upp till 60 mm tjock plåt. Våra sju moderna skärmaskiner är dimensionerade för att kunna hantera alla plåtstorlekar och har skärbord som är upp till 42 meter långa och 5 meter breda. Var och en av våra maskiner har flera brännare för både plasma och gas, vilket för effektiv och flexibel produktion och kortare ledtider.

Plasmaskärning för moderna industriapplikationer

Att skära med finplasma är en betydligt snabbare metod än att skära med gas. En fördel av det är att stålet utsätts kortare tid för värme och att därför risken för värmepåverkan (HAZ) på stålet blir mindre.

Denna metod är den mest effektiva och oftast valda för att skära industrikomponenter i stålplåt. På Proplate skär vi upp till 60 mm tjock stålplåt med finplasma, t ex i produktionen av stag i höghållfast konstruktionsstål till lyftkranar.

Fasskärning för bästa förberedelse inför svetsning

Vi erbjuder också fasskärning, som används för att förbereda stålkomponenter inför svetsning och i vissa fall montering.

Effektivt och hållbart produktionssystem

Våra stora skärbord gör att vi kan skära en plåt och samtidigt förbereda nästa plåt i maskinen och på så sätt korta ställtiderna. Vi anpassar plåtstorlekarna efter storlek och antal på komponenter och använder oss av avancerad nestning för att optimera plåtanvändningen.

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Kristina Sailer

Kristina Sailer

Regional Sales Manager, Europe

  +46 10 19 54 180
  +46 73 80 39 292
  kristina.sailer@proplate.se

Referenser

ELME – skräddarsydda lösningar för extrema påfrestningar

ELME – skräddarsydda lösningar för extrema påfrestningar

Sedan starten 1974 har småländska ELME blivit världsledande inom tillverkningen av spreaders för containrar. Hemligheten är företagets unika förmåga att kundanpassa sina produkter men också samarbeten med partners som Proplate, som kan leverera komponenter med exakta...

läs mer
Metso – Att känna och förstå varandra gör skillnad

Metso – Att känna och förstå varandra gör skillnad

Metso är Proplates äldsta kund. De båda företagen har samarbetat sedan Proplate Oxelösund bildades 1999. – Självklart är den långa relationen oerhört viktig. Vi kan varandras processer och utvecklar lösningarna ihop. Det gynnar oss båda, menar Ulf Åström. Unik slitdel...

läs mer

Nyheter