Finplasmaskärning

Home » Processer » Skärning » Finplasmaskärning

rVi använder oss av finplasma för skärning av upp till 60 mm tjock plåt. Våra sju moderna skärmaskiner är dimensionerade för att kunna hantera alla plåtstorlekar och har skärbord som är upp till 42 meter långa och 5 meter breda. Våra maskiner har flera brännare för både plasma och gas. Det leder till effektiv och flexibel produktion samt kortare ledtider.

Plasmaskärning för moderna industriapplikationer

Att skära med finplasma är en betydligt snabbare metod än att skära med gas. En fördel är att stålet utsätts kortare tid för värme och att risken för värmepåverkan (HAZ) på stålet därför blir mindre.

Denna metod är den mest effektiva för att skära industrikomponenter i grovplåt upp till en viss tjocklek. På Proplate skär vi upp till 60 mm tjock stålplåt med finplasma, till exempel när vi tillverkar stag av höghållfast konstruktionsstål till lyftkranar.

Fasskärning för bästa förberedelse inför svetsning

Vi erbjuder också fasskärning direkt i våra skärmaskiner, för att förbereda stålkomponenterna för svetsning.

Effektivt och hållbart produktionssystem

Våra stora skärbord gör att vi kan skära en plåt och samtidigt förbereda nästa plåt i maskinen. På så sätt kortas ställtiderna. Vi anpassar plåtstorlekarna efter storlek och antal på komponenter och använder oss av avancerad nestning för att optimera plåtanvändningen.

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Ian Hardy

Ian Hardy

Sales Director

  +44 7809 443306
   ian.hardy@proplate.se

Referenser

Metso – Att känna och förstå varandra gör skillnad

Metso – Att känna och förstå varandra gör skillnad

Metso är Proplates äldsta kund. De båda företagen har samarbetat sedan Proplate Oxelösund bildades 1999. – Självklart är den långa relationen oerhört viktig. Vi kan varandras processer och utvecklar lösningarna ihop. Det gynnar oss båda, menar Ulf Åström. Unik slitdel...

läs mer

Nyheter