Stålkomponenter i slitstål

Home » Material » Stål » Stålkomponenter i slitstål

Slitstål, som exempelvis SSAB:s Hardox® och NLMK Clabecq:s Quard®, är stål som erbjuder styrka, hårdhet och seghet. Dess egenskaper ger optimalt motstånd mot slitage och gör att det är överlägset för användning på industriell utrustning i tuffa miljöer.

Slitstål för användning i gruvor och byggindustri

Slitstålets hårdhet, styrka och seghet gör det väl lämpat för användning i industriell utrustning inom gruv- och byggindustrin, från slitdelar till dumprar och entreprenadmaskiner, till slitplåtar och delar i gruvkvarnar.

Proplate levererar ledande företag såsom Metso, Belaz och Epiroc med slitdelar och andra komponenter i slitstål. Vi är experter på att tillverkning av komponenter i Hardox® och andra slitstål. Våra tjänster inkluderar gas- och plasmaskärning, brorrning, fräsning, blästring, bockning, svetsning, montering och ytbehandling av alla typer och storlekar på komponenter i slitstål.

Närhet till slitstål i världsklass

Hardox®, det världsledande, slitstarka specialstålet produceras på SSAB:s angränsande stålverk i Oxelösund. SSAB är anslutet till Proplate genom en privat grind, vilket gör att världsledande stål rullar in till vår produktionsanläggning dagligen. En tydlig fördel för våra kunder då det förenklar logistiken och förkortar leveranstiderna för transport av plåtarna. Det minskar även koldioxidutsläppen, eftersom transportavståndet minimeras och skrotet som blir över efter skärning tas omhand direkt i Oxelösund.

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Ian Hardy

Ian Hardy

Sales Director

  +44 7809 443306
   ian.hardy@proplate.se

Referenser

SSAB – lika viktig som både kund och leverantör

SSAB – lika viktig som både kund och leverantör

Att vara granne med det företag som är bäst i världen på specialstål har många fördelar. SSAB och Proplate delar gård i Oxelösund. De är också varandras kunder. SSAB levererar både specialstål och ordinärt stål till Proplate. Att ha så nära till världsberömd kvalitet...

läs mer

Nyheter