Skyddsstål

Home » Material » Stål » Skyddsstål

Skyddsstål, också kallat pansarstål, har en kombination av hårdhet, seghet och styrka som ger skydd mot penetrering och explosioner. Skyddsstål, såsom SSAB:s Armox® används i stor utsträckning inom försvarsindustrin men även för bepansrade privatbilar och inom andra utsatta områden.

Vi tillverkar komponenter i pansarstål som används inom försvaret och andra områden, där kraven på säkerhet är stora.

Trots att stålplåten tillverkas i härdat, varmvalsat stål för att uppnå sina hårda egenskaper behåller det goda bearbetningsegenskaper. På Proplate erbjuder vi en bred tillverkning av komponenter i skyddsstål, från skärning och bearbeting till bockning och målning.

Snabbare leverans av komponenter i skyddsstål

Skyddsstålet Armox tillverkas på SSAB:s stålverk i Oxelösund, som ligger granne med Proplates egen produktionsanläggning. Denna närhet, med privat grind mellan de två anläggningarna, gör att transporttiderna minimeras, vilket tillsammans med vår effektiva produktion bidrar till korta ledtider.

Varje komponent som lämnar Proplate har ett Proplate ID-nummer, som garanterar spårbarheten på komponenten hela vägen tillbaka till produktionen av ursprungsplåten på stålverket. Genom att logga in på vår kundportal har våra kunder möjlighet att få snabb tillgång till de plåtcertifikat som är kopplade till plåtarna som deras komponenter tillverkas från.

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Ian Hardy

Ian Hardy

Sales Director

  +44 7809 443306
   ian.hardy@proplate.se

Referenser

SSAB – lika viktig som både kund och leverantör

SSAB – lika viktig som både kund och leverantör

Att vara granne med det företag som är bäst i världen på specialstål har många fördelar. SSAB och Proplate delar gård i Oxelösund. De är också varandras kunder. SSAB levererar både specialstål och ordinärt stål till Proplate. Att ha så nära till världsberömd kvalitet...

läs mer

Nyheter