Komponenter i verktygsstål

Home » Material » Stål » Komponenter i verktygsstål

Verktygsstål är bearbetningsvänliga, härdade stål. Som namnet antyder är det avsett för olika applikationer inom verktygstillverkning, men används också ofta i bilkomponenter och maskindelar. Verktygsstålsorterna har olika egenskaper beroende på användningsområde och delas ofta in i varmarbetsstål, kallaarbetsstål och plastformstål.

På Proplate skär vi i första hand SSAB:s Toolox, ett låglegerat, förhärdat stål som erbjuder hög styrka, låga restspänningar och som klarar höga temperaturer utan att deformeras. Vi tillverkar komponenter av verktygsstål i grovplåt och är experter på skärning och bearbetning av komponenter, så som till exempel järnvägsräls, som utsätts för höga temperaturer och där det är extremt viktigt att stålet inte deformeras.

Snabbare leverans av verktygsstål

Verktygsstålet Toolox tillverkas på SSAB:s järnverk, som ligger granne med Proplate i Oxelösund. Den omedelbara närheten till stålleverantör gör att transittiderna för leverans av stålet minskar kraftigt.

Varje stålkomponent märks med ett Proplate ID-nummer, för att garantera spårbarhet av den färdiga stålprodukten, ända tillbaka till den ursprungliga plåten. Genom att logga in på vår kundportal kan våra kunder få enkel och omedelbar tillgång till stålcertifikaten till varje enskild plåt som används för att tillverka deras komponenter.

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Ian Hardy

Ian Hardy

Sales Director

  +44 7809 443306
   ian.hardy@proplate.se

Referenser

SSAB – lika viktig som både kund och leverantör

SSAB – lika viktig som både kund och leverantör

Att vara granne med det företag som är bäst i världen på specialstål har många fördelar. SSAB och Proplate delar gård i Oxelösund. De är också varandras kunder. SSAB levererar både specialstål och ordinärt stål till Proplate. Att ha så nära till världsberömd kvalitet...

läs mer

Nyheter