Proplate rapporterar en omsättning på 429 miljoner SEK under det senaste verksamhetsåret. Detta innebär en ökning med hela 18 % jämfört med föregående år och en fördubbling sedan tre år tillbaka. Proplates starka finansiella prestation bekräftas av ett årsresultat på 15,4 MSEK.

Med en stark närvaro inom krantillverkningsbranschen i Europa och USA är företaget nu redo att ta nästa steg mot framgång. 

Max Björk, VD Proplate

Trots utmaningarna som uppstått till följd av materialbrist på grund av Rysslands anfallskrig mot Ukraina och generellt ökade kostnader inom områden som el, transporter, stål och förpackningsmaterial, har företaget framgångsrikt navigerat genom dessa hinder och visat upp en imponerande ekonomisk stabilitet.

– Med tanke på de utmaningar vi stått inför under året är detta ett fantastiskt resultat, säger Max Björk, VD för Proplate.

Proplate fortsätter att investera i sin produktionsanläggning i Sverige och har under föregående år genomfört flera betydande investeringar, inklusive nya kontorslokaler, utvidgning av målningsanläggningen samt en ny utbildningslokal för att stödja företagets utbildningsprogram inför det kommande året.

Starka kundrelationer

En nyckelfaktor bakom Proplates framgång är dess fokus på långvariga partnerskap med kunder som delar företagets värderingar. Genom att fortsätta att utveckla dessa partnerskap har företaget kunnat växa och utvecklas tillsammans med sina kunder. Detta har bidragit till ökad omsättning från befintliga kunder samtidigt som nya kundrelationer har etablerats i Europa och USA.

Max Björk kommenterar:
– Jag ser mycket positivt på framtiden! Vi ser fram emot en fortsatt hållbar utveckling av Proplate, där vi tillsammans med våra kunder expanderar och tar oss an nya marknader.

 

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION

Josefine Lilja

Josefine Lilja

Communications Manager

  +46 10 19 54 115
  +46 70 898 85 82
  josefine.lilja@proplate.se