Home  ⁄  Proplate Services  ⁄  Proplate Cutting  ⁄  Skärtekniker

GASSKÄRNING, PLASMASKÄRNING, FINPLASMASKÄRNING OCH FASSKÄRNING

  • Proplate straps
  • Proplate. Cutting technology
  • Proplate Cutting

Vi använder oss av flera olika tekniker när vi skär i plåt. Dessa är:

  • Gasskärning
  • Plasma- /finplasmaskärning
  • Fasskärning

Gasskärning är effektivt för plåt över 60 mm

En mycket effektiv metod för skärning av plåtar med över 60 mm tjocklek. Vi kan skära plåt på 300 mm utan problem, ingen annan teknik skär så tjock plåt. Den höga värmen som utvecklas gör att plåtens egenskaper i vissa fall kan förändras, så kallad HAZ (Heat Affected Zone). För att motverka detta tillämpar vi gasskärning under vatten på vissa material. Plåten skärs under vatten, vilket gör att de negativa förändringarna av plåtens egenskaper reduceras. Våra maskiner för gasskärning arbetar med upp till åtta brännare samtidigt, vilket ger en mycket effektiv produktion.

Plasma-/finplasmaskärning ger mindre värmepåverkan

För plåtar upp till 50 mm tjocklek är finplasmaskärning effektiv. Plasmaskärning har högre hastighet än gas, vilket gör att värmepåverkan minskar. Det innebär att HAZ inte blir lika stor och att förändringarna i plåten blir mindre. För plasmaskärning har vi skärbord som medger multipla plåtupplägg. Samtidigt som en plåt skärs kan detaljer plockas av och en ny plåt förberedas för skärning. Detta ger en kontinuerlig och effektiv drift.

Fasskärning förbereder för svetsning

I fasskärningen skär och fasar vi samtidigt med finplasma. Vi fogbereder (till exempel y-fog och k-fog) vilket gör plåten färdig för svetsning. I vissa fall kan den färdiga produkten skickas direkt till kund. Litet eller stort spelar ingen roll. Du ritar, vi fasar i upp till 40 mm tjocklek.

SHARE

KONTAKT

RING TILL OSS:
+46 10 19 54 100
MAILA OSS:
info@proplate.se